2018-12-11 870 浏览
同男朋友庆祝生日+周年纪念就决定一试美心集团最高级既西餐厅~我地两个人分别叫左两个set男朋友加$60转龙虾汤,好惊喜,好浓郁既龙虾汤味!我就试下唔使加钱既蘑菇汤,味道唔错~ 都好浓既菇味~ 比较creamy, 但相比下,龙虾汤比较吸引!然后就食沙律!本身见到menu食住冰摇沙律都好奇怪~ 点知原来会有staff推架车埋黎系你面前‘冰摇’, 想知点摇就要黎试下喇😂😂 分完沙律仲好细心,拎支冰冻既沙律叉出黎比我地食沙律,好夸张,哈哈到主菜喇~ 会有专人推架牛肉车出黎,再会有staff介绍,推界食法!会系你面前切出黎上碟~ 虽然佢系烧牛肉,但因为架车入面有火,所以系keep住热辣辣,同酒店buffet完全两回事!薯溶真系入口即溶,超级好味,连牛肉都系好软好香~~本身见到得一块牛肉仲担心唔够饱,但其实食到一半就已经饱喇!男朋友就食鱼,切开鱼肉入面好juicy, 岩岩好熟!成碟比较清淡~ 食肉兽记住要叫番牛肉喇~因为今餐系庆祝生日+周年纪念,系订位时已讲定~ 系我地食完主菜之后,就有staff唱住生日歌行黎送上甜品~ 依碟系送,另外仲有两碟tiramisu 系个餐包,足足系3碟甜品!超级饱呀!

我地两个人分别叫左两个set

男朋友加$60转龙虾汤,好惊喜,好浓郁既龙虾汤味!

薯溶真系入口即溶,超级好味,连牛肉都系好软好香~~
本身见到得一块牛肉仲担心唔够饱,但其实食到一半就已经饱喇!

因为今餐系庆祝生日+周年纪念,系订位时已讲定~
超级饱呀!仲送左一张大既即影即有比我地拎番去纪念~ 全晚都有几枱系庆祝生日🤣

虽然我地都系岩岩毕业出黎做野~ 依餐黎讲都算系贵~ 但因为都系一年一次~所以都决定试下!其实食自助餐都要咁既价钱,但食物质素、环境、服务,全部都系fine dine会好D!!!

结果真系好好味~环境又好好,服务都好好!系个好既体验~ 庆祝日子黎食就最岩喇!
2018-11-21
庆祝纪念