2021-11-13
在圆方唔知食乜,途经呢间打著北海道菜旗号的餐厅, 就决定试一试。北海道嚟讲,我最喜欢食汤咖哩,每一间都有其不同的汤底,有香料重的,有肉味浓的,见到menu有汤咖哩拣,二话不说便选择了鸡的一款 ($158), 可惜唔似日本餐厅咁有得拣辣度,结果为咗迎合大众口味,当然唔辣,食得唔够过瘾。鸡件有啲干,蔬菜似就咁灼熟,完全食唔出北海道的味道,失望。 冬菇海胆天妇罗 ($138), 望张相感觉好劲, 上下两片冬菇夹住中间的海胆,叫嚟试试啦, 炸衣唔脆、两片冬菇已经干争争,海胆亦吃不到其鲜味,$138元两件,贵而无味。其他天妇罗亦都麻麻, 除了芦笋较好之外。 银鳕鱼西京烧($165),极级失望,鱼肉劲干无汁的,西京烧一般个皮都会㶶㶶地,但呢次系全黑,毫无鱼味,我觉得嘥钱。