2021-09-26
幸 • 匠烧 最近联乘日山系沙田开左新分店!除左有招牌串烧,仲有全新寿司刺身餐牌同埋限定嘅Omakase!居酒屋私隐度同尖沙咀分店一样咁高,可以拉帘享受私人空间,系同朋友密密倾嘅好地方~▪️特上刺身拼盘 $568十款时令刺身 有海胆、带子、拖罗、三文鱼、炙烧左口鱼、鲷鱼等等,款款都够晒新鲜厚切。我就最钟意肥美带子,口感软滑鲜味十足,吸收埋青柠嘅香气,相当清新。炙烧左口鱼都几有惊喜,冻食嘅无平时咁油腻,但又能够保持炙烧香气。▪️烧三文鱼松叶蟹卷 $158见到好多人都推介呢款自家创作卷!三文鱼经火炙后,满口油脂同炙烧香。配埋蟹肉蟹膏鱼子,口感味道丰富,仲有阵好熟悉嘅甜味。▪️山葵日山和牛肉卷 $238软滑富油香嘅和牛入面竟然系包住三文鱼。最顶嘅山葵酱刺激呛鼻,刚好能够平衡其油脂感,好惹味嘅一款卷物呢~▪️免治鸡肉棒 $48系幸匠烧好signature嘅一款串烧!当中加入粒粒鸡软骨增添口感。免治鸡肉唔会太松散或者太实。酱汁带甜,调味到位,加埋蛋汁,入口更滑嫩。▪️鸡腿肉$48食落鸡味几浓㖞!扎实弹牙,完全唔鞋。烧汁味道唔会过重而盖过鸡肉本身嘅香味。▪️清酒煮蚬 $98蚬肉大只饱满,鲜甜无沙。
▪️特上刺身拼盘 $568
▪️烧三文鱼松叶蟹卷 $158
▪️山葵日山和牛肉卷 $238
▪️免治鸡肉棒 $48
▪️鸡腿肉$48
▪️清酒煮蚬 $98
蚬肉大只饱满,鲜甜无沙。