2017-03-01 1516 浏览
行开尖沙咀都多次经过呢间餐厅, 门面都已经觉得几正, 就趁得闲同亚妹黎撑下枱脚啦, 餐厅格局都算几高级, 配埋昏暗既灯光, 同醉人既歌声, 还有餐卓上既粉红色玫瑰花,的确系几浪漫既, 而且枱与始之间又有空间感, 坐得真常舒服~~我地决定点呢个海鲜煲二人餐, 不过我地都唔太喜欢食沙律, 经理好好人, 帮我地转左做龙虾汤~ 呢个龙虾汤味道非常之浓郁, 而且都好足料, 真系有大大粒既龙虾肉ga~~ 一啖都唔放过呀!! 好好味呀!!再黎每人一份既烟肉菠菜云吞,每份有三粒云吞,里面系素菜馅料,味道清新,而且酱汁非常 Creamy, 口感似Carbonara, 配埋菠菜食, 特别香滑~~主角蕃茄红花海鲜煲终于出场啦~~ 卖相非常吸引, 大大只开边龙虾系上面, 龙虾肉质鲜肥美鲜甜又够爽口, 而龙虾下面仲有其他海鲜包括青口, 虾, 蚬, 比目鱼, 粟米等, 超级大堆头, 当中我最喜欢既系比目鱼, 肉质超嫩同滑, 最后仲品尝左几啖海鲜汤底, 简直系精华既所在呀, 清甜又浓郁令人回味~~ 最后食埋个甜品朱古力心太软同配云呢拿云糕, 两者都好滑又唔太甜, 令今晚划上完美既句号~~