5天前 25 浏览
《猫员外精酿酒馆 - 中环》过嚟中环饮嘢,好多时一杯酒精饮品冇$100都走唔甩,估唔到中环石板街呢一个热门位置都会有啤酒任饮呙🤓人均$220就可以free flow任饮呢度自家品牌既手工啤酒同classic cocktail 🍹 中环区黎讲真系超抵😎猫员外既精酿啤酒原来都拎过唔少奖项🏆我最喜爱既黑啤系带有朱古力味架,口感几滑几特别,虽然free flow 既优惠啤酒只限选择罐装手工啤,但啤酒不经过滤,仲保留到活性酵母既成份,无论质地同味道都拍得住tap beer 既口感👍🏻店内仲有少量小食比你选择,收左工过黎边饮边吹水一流🤓今次我地两个人就试左六款手工啤酒,口痕仲叫左nuts 同埋香肠拼盘添😉💁🏻‍♀️花魁茉莉小麦啤酒,淡淡既茉莉花清香,口味比较淡身既啤酒,个人觉得好适合夏天或者比较休闲mood 既时候饮用💁🏻‍♀️小二社交浑浊IPA啤酒,个名同形容都好搞笑,呢一款店员推介话好多人选择的,酒精浓度相对无咁高,好适合酒量较浅但又唔喜欢饮太甜啤酒既人饮用💁🏻‍♀️待郎巧克力帝国世涛啤酒,咁多款之中我最喜欢既其中一款,口感浓滑有余香,朱古力味道都几出,但酒精浓度相对较高,可能饮一两罐就已经会上头啦
《猫员外精酿酒馆 - 中环》

💁🏻‍♀️花魁

💁🏻‍♀️小二

💁🏻‍♀️待郎
巧克力帝国世涛啤酒,咁多款之中我最喜欢既其中一款,口感浓滑有余香,朱古力味道都几出,但酒精浓度相对较高,可能饮一两罐就已经会上头啦,但作为黑啤黎讲佢既味道系十分特别的

💁🏻‍♀️似曾相识
西岸IPA啤酒,个名好靓叫Déjà vu,呢款啤酒用左好多不同既啤酒花制作,味道上比以上介绍既较为苦少少但饮落薄身,个口味转变得快,入口同回甘既味道已经系截然不同

💁🏻‍♀️星仔
三倍干投浑浊IPA 啤酒,同样加入多种啤酒花酿制而成,味道带甘同埋比较苦涩少少🤏不过饮得到不少水果既香气

💁🏻‍♀️桃宝
水蜜桃小麦啤酒,偏向重果味既小麦啤,味道爽身又有少少似cider 既感觉,适合喜欢fruity d或者无咁重苦味啤酒既人

因为太喜欢呢款黑啤既关系,走既时候我仲特登抬左六罐番屋企添,而家买6罐或者24罐都有额外既优惠,咁就可以带番屋企慢慢叹
2024-10-08