2024-03-13
一间超级抵食既餐厅,两个钟头内竟然可以食咁多野,包哂鸡煲、海鲜、边炉🤩性价比劲高!🥳一入到去店员已经好nice咁样同我地讲有四步曲要食第一步曲—— 鸡煲鸡煲可以拣辣度,我地今次拣左bb辣,店员教我地要煮8分钟先食得,煮完之后一打开就闻到麻辣既味道👅好吸引,而且鸡煲可以无限添第二步曲 —— 海鲜拼盘盛宴海鲜系按人头一人一份,有扇贝、花蚬、龙趸、海虾等等,中间仲有乌冬,海鲜系即叫即煮,上到黎仲系热辣辣😆味道正常第三步曲 —— 乌鸡汤乌鸡汤系好足料,有半只乌鸡,而且feel到煲左好耐,有老火汤既感觉,好浓好鲜甜🥰,一d都唔肥腻第四步曲 —— 养生火锅火锅既汤底就系用返啱啱既乌鸡汤去煲,如果like左同follow左佢地既ig fb 就可以任加牛肉,我地最后食左6板牛肉,不过火锅既配料就比较少,只有丸类同埋菜最后食哂呢四步曲之后仲有甜品,甜品系椰汁燕窝🥥,味道正正常常虽然环境比较逼夹,但两个钟头内食到咁多野又有埋甜品,价钱都只系人均$300左右,觉得超级抵食,下次可以再同多d朋友黎食😝
一入到去店员已经好nice咁样同我地讲有四步曲要食
第一步曲—— 鸡煲