2022-12-03
【两层工业风落地玻璃咖啡店🤍 宠物友善|晚变Whisky Bar🥃】推荐程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———年尾特别忙,所以cheat day嚟个little escape食好西奖励下自己😽 呢间近天后位置嘅咖啡店楼底好高,地下仲有落地透光大玻璃,感觉好宽敞、好舒服🤍✨ 两层都系工业风设计,配合埋外地精品咖啡同fushion菜式,感觉好似去咗外国小镇咁☁️ 呢到4pm后仲会有Whisky Bar,餐厅仲要系宠物友善,下次周末可以带埋主子嚟chill✨🥗 SALMON & QUINOA SALAD|$115香煎三文鱼系去皮、无骨,食落淡淡肉之余又冇油腻感🙌🏻✨ 表面微微香脆,肉汁有被锁住咬落几juicy!旁边嘅柚子沙律好refreshing,微微酸酸甜甜几开胃👍🏻 藜麦+长米食落有啲咀嚼感,加埋菇嘅爽口感,一啖食晒口感层次几丰富✨ 🍞 BRIOCHE FRENCH TOAST|$95是日cheat food主角就系佢喇😻😻 表面嘅焦糖烧到好香脆,味道好浓烈但又唔甜!下面嘅多士口感好湿润,但又唔会淋到一pat嘢,口感好似面包布甸咁🙌🏻 旁边嘅酱料有淡淡嘅奶香,同多士一齐食,将多士嘅味
推荐程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○
———
🥗 SALMON & QUINOA SALAD|$115
🍞 BRIOCHE FRENCH TOAST|$95
是日cheat food主角就系佢喇😻😻 表面嘅焦糖烧到好香脆,味道好浓烈但又唔甜!下面嘅多士口感好湿润,但又唔会淋到一pat嘢,口感好似面包布甸咁🙌🏻 旁边嘅酱料有淡淡嘅奶香,同多士一齐食,将多士嘅味道张开到另一个境界✨ 推介🤍
🧊 ICED AMERICANO|$55
店员好细心咁讲解咖啡豆系Nutty啲,想饮Fruity嘅朋友可以拣手冲咖啡🙌🏻 咁啱命中红心,就可以试到佢哋外地采购嘅豆😺 入口味道甘苦而不涩,回甘味唔算好劲,醇香得嚟唔会过苦,唔错~