2021-12-03
今日去左上环分公司做野,难得出开港岛商业区,当然要孖埋同事一齐去试下食Bagel 出名嘅404 Plant Cafe naaa~Menu:1️⃣ Biscoff Mochi Waffle ($85) 即使系lunchtime食呢款焦糖饼干麻糬窝夫都唔会好有罪恶感🙈 因为伴碟有好多蓝莓😆 Waffle上有一层满满嘅花生酱,再加大量Lotus 饼干碎同夹心好烟韧嘅Mochi,食半份已经好饱🤤2️⃣ Honey Mustard Chicken ($90)Order左个甜品,另一款当然要试下咸嘅Bagel~ 🍔 Burger真系食得多,但用Bagel代替传统汉堡包𠮶两层面包就唔常见🥯(大部分cafe所提供嘅Bagel都系配果酱或者Cream) 特别想提一提佢哋用左TiNDLE鸡块,如果唔系我食完手多上网check,都唔知原来系植物鸡肉🐥😨 个味道、肉质同食开嘅鸡块无分别🤣 喜欢佢哋用羽衣甘蓝令成个Bagel 变得更高纤、更健康💪🏻我另外仲+$20 转做Combo A Set,拣左自家制lemonade & 薯条🍟😛3️⃣ White ($42)咖啡最表面嘅粉末带点苦味,加左牛奶比Black饮落口更厚更滑
Menu:
3️⃣ White ($42)
咖啡最表面嘅粉末带点苦味,加左牛奶比Black饮落口更厚更滑身,美中不足嘅系咖啡温度唔算太热😣
呢间Cafe装修几特别,偏向欧美风,钟意户外嘅可以出去坐,几适合打卡😛