2021-04-09
睇完中医同男友出左深水埗买电脑野,行行下已经天黑好肚饿,男友话想食拉面就揾左呢间试下~我叫左清汤豚骨拉面,男友叫左虾汤丸京拉面,另外加咗份小食七味炸鸡😁豚骨拉面有三块叉烧,蛋同荀,清汤汤底清得黎几鲜味,我食左一半再加呢度自家制既辣酱同生蒜,别有一番风味😊鸡蛋流心蛋黄偏红色好靓仔,蛋黄食落好香👍面底份量都唔少,面质软硬适中够弹牙😋叉烧偏薄身但好滑,个人认为唔比慢煮既真叉烧输蚀😯😯虾汤丸京拉面汤底非常浓郁鲜甜!食每啖面都挂有满满既虾汤,超级香!🤤 男友最后仲饮晒啲汤😂慢煮叉烧食落多咗阵烟熏香味之余仲比较浓味偏咸,有啲啲似厚兼淋身既parma ham,同样都好滑👍👍七味炸鸡好够味,微微既辣令人特别开胃👍我个人略嫌外层炸得油腻左丁丁,但里面鸡肉系超过程嫰滑juicy👍😊第一次试慢煮既叉烧拉面同咁真材实料浓郁既虾汤拉面😁 好有惊喜!!😎p.s. 另外真系好想赞下呢度既环境!系深水埗呢个旧区想揾个卫生啲既洗手间都几困难,而呢间餐厅系自己有个非常干净企理既洗手间,好为员工同食客著想,大赞!!👏👏👏
鸡蛋流心蛋黄偏红色好靓仔,蛋黄食落好香👍
面底份量都唔少,面质软硬适中够弹牙😋
叉烧偏薄身但好滑,个人认为唔比慢煮既真叉烧输蚀😯😯
男友最后仲饮晒啲汤😂
七味炸鸡好够味,微微既辣令人特别开胃👍