2025-01-11 306 浏览
有朋友突然话返嚟香港,咁我就带佢去食啲特别嘅嘢。问佢想食乜嘢,佢话冇所谓咁🫠 我就喺度谂不如带佢食啲特别嘢啦😌 有潮州菜(其实都唔系好特别😅)同埋墨西哥菜而家😍 最后我哋就去咗食墨西哥菜呶多啲🥳准时7:00到,朋友仔已经到咗噜!咁佢哋两条友仔都冇乜idea🙁 咁就由我发办啦🙂‍↕️我叫咗个buffalo Chicken nachos呢个超好食,我哋一嚟已经食到唔停口再叫咗个Tuna Ceviche呢个嚟到好靓个底会冒烟🤩 吞拿鱼刺身调味到酸酸咁,配菜洋葱青瓜酸瓜又好食🤩 成个Appetizer好Fresh好开胃🤤我仲叫咗一个Snack佢其实系一个炸芝士波波入面酿咗Paella🤗 正正子🫰🏻Main course我叫咗个buffalo Chicken nachos,呢个超好食,辣辣香香,一嚟已经食到唔停口!另一个main course我叫咗免治羊肉Quesadilla,呢个我觉得系全晚最好食👍🏻👍🏻 免治羊肉好香调味啱啱好唔太咸有少少辣香料都几重呢点我劲钟意!因为我哋有三个人,所以要嗌三个main course最后一个main course我就叫咗脆虾牛油果Tacos,呢个我觉得麻麻哋,觉

Main course我叫咗个buffalo Chicken nachos,呢个超好食,辣辣香香,一嚟已经食到唔停口!另一个main course我叫咗免治羊肉Quesadilla,呢个我觉得系全晚最好食👍🏻👍🏻 免治羊肉好香调味啱啱好唔太咸有少少辣香料都几重呢点我劲钟意!因为我哋有三个人,所以要嗌三个main course最后一个main course我就叫咗脆虾牛油果Tacos,呢个我觉得麻麻哋,觉得三样嘢都分开晒咁,粟米片还粟米片,脆虾还脆虾,一片厚切嘅牛油果还一片厚切嘅牛油果,大家都配合唔到🤔 而且我一啖好难食到晒三样嘢啰😅 因为实在太厚太大件😅而且口感太干,干得来又唔香好平淡。

饮品我要咗牛油果smoothie,呢杯嘢好滑好香,好牛油果好好饮,但系亦都好饱肚。上面有一小片薄荷叶,我将佢放入杯底笃佢几下,𠮶阵薄荷味沟埋成杯smoothie又系另一种饮法,好Fresh!
另一个朋友仔,佢叫咗BIGBANG,呢杯嘢好受欢迎,眼见餐厅好多人都叫呢一杯,呢杯嘢酸酸甜甜,好重菠萝汁味好易入口!另一个朋友仔叫咗Lucífer,呢杯嘢就好似Ginger Ale咁啰! 最后我哋食完嘢喺度吹水,我杯smoothie饮晒噜,就叫多一杯嘢饮。因为第二日要返工,所以都系冇拣酒精嘢,冇得饮酒🍻 好健康咁叫咗热情果smoothie。呢杯都系好好饮,好真材实料,香香酸酸咁🤗 但真系饱到上喉咙椗噜😂

2024-12-18
庆祝纪念