2017-09-16
😈🐮牛魔王必试!🐮😈<2周年优惠,60 蚊碟靓牛肉打边炉>😍喺旺角同黄埔都有店既龙阁 食既系打边炉同中菜 , 因为开业两周年所以红磡店做紧海鲜同牛肉优惠🦀🦑🦐🐟🐮 尤其系牛肉类平得过份但维持住高质素 钟意食牛既朋友一定要去食😆🐂食店环境同酒楼一样 坐位寛阔舒服 , 有一张大menu纸点边炉 亦有张两周年特价边炉纸 酱料费每人20 蚊 我地首先叫左个汤底😆🍴火焰冬瓜盅 128蚊🔥用一个大锅放住冬瓜, 锅同冬瓜之间放左中国酒 🥃然后点火 , 外观度十足 火烧完后 keep住喺同一位置倒水, 挖空既冬瓜入面放住汤成 底 一路煲一路食 😍 个汤底浸住冬瓜系好味 , 不过因为冬瓜太窄所以唔够位放太多食物 要慢慢食等到边位既冬瓜肉慢慢林就越黎越多位 要俾d耐性😂😍超抵食既牛肉😍特价menu上既牛肉有4.款 全部点哂 🐮😂🍴招牌手切肥牛🐮 60 蚊 大大碟 牛肉切得每一块差唔多中细, 脂肪同肉成37 之比花纹几靓 肉味偏浓 好有咬口 60 蚊一碟太开心la 😆🐂🍴特级雪牛肉粒🐮 38 蚊又系劲多粒 肥膏有5 成 一咬落去啖啖油花 😆 烟靭爽口 好味!🍴特选金钱牛 🐮28 蚊切得比
<2周年优惠,60 蚊碟靓牛肉打边炉>😍
🍴火焰冬瓜盅 128蚊🔥
😍超抵食既牛肉😍
特价menu上既牛肉有4.款 全部点哂 🐮😂
🍴特级雪牛肉粒🐮 38 蚊
🍴特选金钱牛 🐮28 蚊
切得比较薄身,浓度一般 , 比较烟靭 . 我个人钟意味道浓d会更好👍🏻
🍴特级牛脷🐮 20 蚊
牛脷好爽口弹牙 而且口切 甘样食落更有口感😍🐂
🍴松露带子饺 78 蚊🍄
一碟8 粒既松露饺 , 饺皮够薄, 入面咬开啖啖黑松露香 加上带子既烟靭 味道唔错😍
🍴七色爆篮 野菌蔬菜篮 88 蚊
放左7 种蔬菜同菇 🥗 油麦菜 冬菇 生菜 金菇等等 最紧要新鲜就够啦👍🏻
🍴粒粒鲜打四宝丸 78 蚊
🐟🦐🦑🐷
鱼味香浓有口感既鲮鱼丸,鲜甜虾丸, 肉味浓既猪肉丸 同弹牙墨鱼丸 呢4 种丸手打材料新鲜基本上系无得输😋
🍴海虾 58 蚊🦐
特价左既新鲜海虾一上枱仲郁紧 真系游水虾🦐 仲要有8 只 放落滚汤 一阵就熟 好鲜甜弹牙 好食👍🏻
🍴即炸响玲卷 38 蚊
即炸响玲够哂松脆, 放2 秒就食得 尽吸汤汁 好好食呀 !
整体黎讲龙阁食材质素高 环境舒服 , 本身价钱尚算合理👍🏻
不过大家若想再抵d真系唔好错过佢两周年😆discount , d牛肉真系劲抵 , 牛魔王一定要试!🐮😈
Score 平均分 <8.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#龙阁极上火锅料理
红磡黄埔花园第4 期地下g4 号铺
~~~~~~~~~~~~~