2022-03-31
最近呢间餐厅停咗堂食,改咗喺门口做两𩠌饭。两𩠌饭$35,三𩠌饭$43,加汤或者汽水$5。 可能因为本身间餐厅质素都唔错,而且平时价钱系比茶餐厅贵,而家转左做外卖两𩠌饭,基本上每日都大排长龙,晏昼,同埋收工时间,真系要等二三大个都唔出奇🤔🤔今日早经过,见得10个八个排队,咁我咪排埋一份啰,试一试佢😄😄只收现金,比完钱,继续向前行,就隔住块玻璃拣𩠌。花多眼乱,好似都有至少10个选择,我就求其拣咗肉饼,见佢肉饼上面有好多虾干,都几吸引,另外就拣咗苦瓜。加咗$5要碗汤碗汤算系性价比几高,莲藕汤,有莲藕同埋萝卜,仲有少少绿豆,好饮,又好食。个肉饼卖相系真系几靓㗎不过食咗第一啖,就发觉中伏超多肥肉!系超多!我谂肥肉比例起码4成真系lur都lur唔切我冇食晒,顶唔顺至于苦瓜,系OK嘅,就真系得豆豉同埋苦瓜。其实佢系有好多𩠌菜选择,我见到有炒粉丝,炒莲藕,茄子,梅菜扣肉等等。我谂系我自己选择错误啫,但由于啲肥肉真系好得人惊,我都未必再帮衬
加咗$5要碗汤
个肉饼卖相系真系几靓㗎
不过食咗第一啖,就发觉中伏
超多肥肉!系超多!
我谂肥肉比例起码4成
真系lur都lur唔切