朋友问牛奶猪有无兴趣食八色小笼包, 一听个名就有兴趣了,八色?唔系染色wo,咁神奇当然有兴趣去看一看 ,2个不能book 枱,不过来到就有位刚好今晚打风我们又唔识死打算食快点系转风球前走,餐厅无咩人,平时都一定要book呢系旺角雅兰2楼,很方便。餐厅很大,传统中式格调,不过走较高档的路线。每枱都有自己一壶水,方便冲茶川味凉皮少少辣,凉皮晶莹爽口,但感觉捞的配料真系少左D........像是一份很简单的,辣辣地的凉皮皇朝小笼包(八色)白色:原味 (皮薄多汁又不易穿 ),另外的有人参,鹅肝,黑松露,芝士,芝麻,蟹粉,麻辣, 主要是小笼包的皮有该种味道, 小笼包的肉汁很多, 是精华所在, 记得夹起时要很小心很小心避免笃穿块皮, 整体而言卖相满分, 有八种颜色, 影相一流, 而味道亦很神奇, 如果未试过嘅话可以一试避风塘小笼包另一道新推出嘅新款又新奇嘅菜式就是避风塘小笼包, 佢是一个小笼包由中间分开有两种颜色, 相信制作难度更高, 怀著期待吃了第一口小笼包, 肉汁仍是很多很好味, 带一点辣味及椒盐味,渗透著点点嘅避风塘特色蟹粉豆腐吃过多个新奇又有趣嘅菜式之后食番传统嘅菜式先, 那就是蟹粉
朋友问牛奶猪有无兴趣食八色小笼包,

每枱都有自己一壶水,方便冲茶
川味凉皮

皇朝小笼包(八色)
皇朝小笼包
白色:原味 (皮薄多汁又不易穿
如果未试过嘅话可以一试

避风塘小笼包
避风堂小笼包
另一道新推出嘅新款又新奇嘅菜式就是避风塘小笼包,

蟹粉豆腐
吃过多个新奇又有趣嘅菜式之后食番传统嘅菜式先, 那就是蟹粉豆腐了,  蟹粉豆腐嘅蟹粉都ok多
, 豆腐很滑溜及挺身,不会一夹就碎, 夹一份豆腐伴著蟹粉一起吃 , 豆腐嘅清啖和浓郁的蟹粉配合得很好
皇朝小笼包
避风堂小笼包