2024-08-04 1610 浏览
周末午膳时间唔洗得位,梗系入啦。枱与枱之间好濶落,坐位都够大,好舒服。餐具有公鸡,走怀旧路线咁,加上听住张国荣,陈慧娴,狮子山下,仲有其他经典八十年代电视剧金曲,可惜装修不是怀旧风,有少少投入唔到。未入嚟前只系随意「立」下 menu, 以为饮茶,原来又唔完全系。因为谂住饮茶嘛,所以点咗点心叹下。叫咗份炸両,百花酿鱼肚同叉烧包。先上炸両,摆盘几好,麻酱同甜酱喺一碟,豉油另一碟。食落呢,𠮶条油炸鬼太多粉,唔够脆。唔够饱嘅,食依个可填肚。鱼肚反而有惊喜,可能平时少饮茶,对我嚟讲系唔常见嘅点心。佢一碟3件,鱼肚上有虾胶,再之上有虾籽,味道清清哋。试过就咁食,又试过点炸両碟豉油,个人觉得有豉油好味啲。有1个叉烧包被蒸笼到汗水整湿包底,系依个瑕疵。好味㗎,又冇肥猪肉,甜度适中。