2024-02-21
餐厅:八屋地点:旺角弥敦道菜式:日间以供应现代日本茶饮为主的Café,晚间会变身为威士忌酒吧餐牌:意粉,小食,甜品。饮品有手工啤酒,特饮,咖啡,Signature 咖啡,宇治抹茶,焙茶。都有午餐,下午茶餐。下午茶餐有主菜5选1,包一个沙律杯同餐饮5选1,可以加钱升级餐饮,2点半至6点都有下午茶餐。炸软壳蟹配蟹膏意大利面 $168 另加一原只炸软壳蟹炸得酥脆而多肉汁,好香口,伴有超脆紫菜两片。个扁意粉整得好多酱汁,而唔会太腻,加有脆口蟹籽,菇片同紫菜丝,更添口感。铁板原条日本鱿鱼筒 $148 另加一原条日本鱿鱼筒用热辣辣铁板上,鱿鱼口感唔错,个汁好惹味,味道有少少鳗鱼汁感觉。伴有红色酸姜条可解腻。抹茶雪糕窝夫 $128 另加一抹茶雪糕窝夫真系打卡必叫!一客三件抹茶味窝夫,中间夹住香蕉片,面头一大球抹茶味雪糕,再加上朱古力碎。伴有新鲜士多啤梨,红莓,黑莓,蓝莓。另上抹茶浆。最后洒上糖霜。软绵绵既抹茶味窝夫配冰冻香滑抹茶味雪糕真系好正,抹茶浆都有好香浓抹茶味,我清嗮。丰富新鲜水果可平衡甜腻感。宇治抹茶配北海道十胜红豆 $68 另加一宇治抹茶配北海道十胜红豆用左只好似雪山咁既玻璃杯上枱,比你肉
地点:旺角弥敦道
炸软壳蟹配蟹膏意大利面 $168 另加一
铁板原条日本鱿鱼筒 $148 另加一
抹茶雪糕窝夫 $128 另加一
宇治抹茶配北海道十胜红豆 $68 另加一
宇治抹茶配北海道十胜红豆用左只好似雪山咁既玻璃杯上枱,比你肉眼见到底层有好多红豆,中间有牛奶同抹茶渐层,加上顶层泡沫,最后洒上抹茶粉,真系层次感十足。饮落抹茶味适中,唔会太苦或者太甜,配甜丝丝红豆简直系绝配。
柚子果味汽泡水 $48 另加一
柚子果味汽泡水用左只好精致既碟装住。浅黄色汽水下底好多柚子皮,面头一片果干,加有香草。味道甜度适中,好饮呀。
今餐食物好食又可以打卡,好惊喜!餐厅环境装修不俗,座位舒适。