2018-09-03
今日同屋企人去左安定邨hands商场食八户屋,不过我地蠢左,冇早D攞位,结果等左半个钟有多,搞到劲肚饿,于是一埋位就叫野食。呢个系豚肉煲,猪骨汤底,汤呢就偏咸,不过豚肉份量几多,仲有豆腐、粉丝同菜等配料,粉丝索左D汤,又唔系太咸。呢个系拖罗鱼饭,拖罗层就比较薄,鱼味唔太出,同埋都系一片片食比较有口感,饭量多既,不过因为拖罗少,食到尾几啖就好似净食白饭咁......带子刺身,几大粒,咬落几香,好搞笑地用劲多冰劲大个碗去装几粒野haha呢个豆腐超好食!我估佢系煎香左块皮,有D椒盐味,但入面个D豆腐系超滑,想唔到咁好食呀!海胆同贝寿司: 都几好食,紫菜如果包得好D卖相会更好。D寿司其实都几大件,油甘鱼够香呀,拖罗口感足,欠少许味道。呢杯系青苹果柠檬茶,淡D既青苹果味,对不尝甜者应该系几好饮。另一杯系芦荟柠檬茶,真系有粒粒芦荟,都几好食,不过味道同样偏淡。建议想黎食既朋友早D黎攞飞,或者用food gulu提早攞飞,免却等候时间!
呢个系拖罗鱼饭,拖罗层就比较薄,鱼味唔太出,同埋都系一片片食比较有口感,饭量多既,不过因为拖罗少,食到尾几啖就好似净食白饭咁...... 带子 刺身,几大粒,咬落几香,好搞笑地用劲多冰劲大个碗去装几粒野haha
海胆同贝 寿司: 都几好食,紫菜如果包得好D卖相会更好。
D寿司其实都几大件,油甘鱼够香呀,拖罗口感足,欠少许味道。