2015-08-03 2376 浏览
搭入十点,同朋友两丁友嚟到山林道嘅7080食韩烧。店铺好易揾,直行到山林道尾便揾到,门面装修好特别,入门口要直上二楼先系用餐嘅地方,环境装修得真系好吸引!韩风味特浓。宵夜时段十点开始,有八折优惠!落单要咗猪腩肉、牛助骨(真系写牛助⋯唔系个肋字咩?唔考究喇)、仲有鳗鱼!仲叫咗支韩国烧酒!未开始烧嘢食之前,店员好细心咁将所有配菜摆好喺台面!冻豆腐啦、沙律菜、生菜、泡菜⋯全部都可以无限叫!正!五花腩烧出嚟真系好香,虽然系腩位,但一啲都唔觉油腻同肥,相反肉质更香软!牛助骨就争啲喇反而,肉质有啲韧,冇乜牛味!建议拣猪食,因为韩国食猪比牛多,猪肉类应该有保证啲。鳗鱼!超级赞!唔食唔得!冇得弹!一边烧一边用生菜将肉、泡菜包好嚟食,真系一等一享受!韩国烧酒⋯其实真系唔觉得有咩好饮,纯粹系谂住玩下韩风,烧酒其实都易饮,但味道就有啲难接受⋯酒精味都几重!唔系香啰。而且有成17.5%酒精浓度,都几易饮醉。

未开始烧嘢食之前,店员好细心咁将所有配菜摆好喺台面!
前菜
冻豆腐啦、沙律菜、生菜、泡菜⋯全部都可以无限叫!正!

五花腩

牛助骨

鳗鱼!超级赞!唔食唔得!冇得弹!
鳗鱼!超正!

一边烧一边用生菜将肉、泡菜包好嚟食,真系一等一享受!
Kimchi

烧酒

2015-08-01
$210 (宵夜)
五花腩
鳗鱼!超正!