2018-12-08 299 浏览
朋友生日,谂住特别啲食八色小笼包贺贺佢。就去左青衣城间乐天皇朝食晚饭,星期六晚系咁以等左大约半个钟就有位,算系唔错。入去环境高雅,每张枱旁都有个蓝比客人放袋,又无枱与枱之间太近嘅压迫感,感觉舒适。糯米红枣,口感劲得意麻酱油麦菜,食左咁多肉,清清地调和下上海油焖笋,李白醉鸡,可以+$$转鸡脾 但我地冇转到~己经好好味京葱肉丝配薄饼,呢个就普通,可能其他野比较特别D四川辣子鸡丁,推荐比唔太食得辣但又中意食辣既朋友!佢有麻辣既口感但又唔会辣到入唔到口~无锡鲜肉锅贴,重庆红油抄手,呢个都好正!!好香!京葱美国肥牛肉,水煮肥牛肉拉面,呢个虽然系好好咪,但真系好辣!我就食左少少就投降了,比哂中意食辣既寿星女食炒年糕,加埋两杯饮品 薏米水 ,柠檬芦荟桂花蜜。四个人系有啲叫多左,但我地都碟碟清。皇朝小笼包 ,一黎大家都好惊喜,色彩缤纷又个个都唔同口味,有:原味,人参,鹅肝,黑松露,芝士,蟹粉,蒜香,麻辣。另外糯米红枣,麻酱油麦菜呢两款够哂特别,口感清新。仲有柠檬芦荟桂花蜜,薏米水都非常适合餐后饮用。价钱合理,值得再去。
朋友生日,谂住特别啲食八色小笼包贺贺佢。

糯米红枣,口感劲得意
糯米红枣
麻酱油麦菜,食左咁多肉,清清地调和下
麻酱油麦菜

上海油焖笋,
上海油焖笋
李白醉鸡,可以+$$转鸡脾 但我地冇转到~己经好好味

李白醉鸡
京葱肉丝配薄饼,呢个就普通,可能其他野比较特别D
京葱肉丝配薄饼
四川辣子鸡丁

无锡鲜肉锅贴,
无锡鲜肉锅贴
重庆红油抄手,呢个都好正!!好香!
重庆红油抄手
京葱美国肥牛肉,
京葱美国肥牛肉

水煮肥牛肉拉面

炒年糕,
炒年糕
加埋两杯饮品 薏米水 ,
柠檬芦荟桂花蜜。
柠檬芦荟桂花蜜

四个人系有啲叫多左,但我地都碟碟清。

皇朝小笼包 ,一黎大家都好惊喜,色彩缤纷又个个都唔同口味,

有:原味,人参,鹅肝,黑松露,芝士,蟹粉,蒜香,麻辣。
另外糯米红枣,麻酱油麦菜呢两款够哂特别,口感清新。
仲有柠檬芦荟桂花蜜,
薏米水都非常适合餐后饮用。
价钱合理,值得再去。
八色小笼包
2018-12-01