2017-09-10
好耐冇饮茶啦,其实我地成日经过呢度嘅,见佢系度咁多年,一直都想试下,今次终于有机会啦未入座之前,已经等左四五个字,好肚饿呀第一样点心呢就系呢道炸芋头啦(全名唔记得左),少少糖浆包住细细粒嘅芋头,甜度适中,仲有轻微拔丝效果,系今餐最好嘅一道第二样来嘅就系点心拼盘,由于餐牌冇写,所以我地系来到先知有咩食架一黎到见到个卖相已经觉得麻麻,好似蒸太耐咁,结果食落真系,有啲失望呢接著落来嘅呢样,真系好失望,因为作为咁平常嘅一道菜式,食落竟然有少少塑胶味,可能同肠粉用料有关吧菜螃蟹饺:潮州粉果:叉烧肠粉:唔错,皮簿又够滑豉汁蒸凤爪:普通,有种摆耐左翻蒸嘅感觉环境方面就唔错嘅,枱与枱之间唔会好迫,都几舒服嘅!呢个系收单筒,将啲写好嘅点心纸摆落去,好快有人来收,唔驶自己举手,呢个方式都几好!餐厅价钱系荃湾黎讲系属于中上嘅,唔系好贵,但亦唔算平 整体来说,食物质素真系麻麻地,加上整体服务环境都只属普通,饮茶来讲同区有唔少更好嘅选择,相信日后应该都比较少机会再来呢度饮茶啦
未入座之前,已经等左四五个字,好肚饿呀
菜螃蟹饺:
潮州粉果:
叉烧肠粉:唔错,皮簿又够滑
豉汁蒸凤爪:普通,有种摆耐左翻蒸嘅感觉
环境方面就唔错嘅,枱与枱之间唔会好迫,都几舒服嘅!