八号风球的晚上,我在油麻地街头喝醉人的土耳其咖啡!平时放工都会经过 Casa Hotel,一向都冇乜留意,今晚却意外发意呢度多咗个车仔档,好奇望吓,有只获有堆沙有D外形特别嘅壶,话卖咖啡!谂极都谂唔明呢几样嘢点整咖啡... 外藉档主好nice,即刻上前介绍,原来系土耳其古法咖啡!D壶系土耳其唻嘅,落咖啡粉加水,再系沙堆上烫吓烫吓咁唻煮。同平时饮开的咖啡好唔同!咖啡渣好幼细,会沉系杯底,但饮时都会有D粉粒咁,ok 嘅,似 oreo!我叫咗朱古力咖啡,真系有好香的可可味!唔系朱古力浆的味道,而系好天然的香浓可可气息!先闻,再饮,就会感受到唔同层次!我对咖啡冇咩研究,但呢个土耳其朱古力咖啡有一种难以形容的魅力吸引我!佢嘅香气令我好 relax,咖啡跟可可入口的甘、香、醇... 太美妙喇!  真心推介!佢地仲有好多唔同口味,仲有冻饮,我一定会再试!第时试完再汇报!
八号风球的晚上,我在油麻地街头喝醉人的土耳其咖啡!

真心推介!

土耳其朱古力咖啡