玉庭

Jade Pavilion
餐厅: 玉庭
资讯:

之前朋友同屋企人过嚟呢度庆祝生日,觉得呢间中菜都几有水准,于是自己都揾机会过嚟一试,呢间中菜除咗单点菜式,最特别系仲有厨师发办餐牌,每三个月就会转一次menu,最近10月就转咗做以蟹为主打嘅菜单,同朋友都食得好满意🥹成个厨师发办套餐包咗八道菜,整体嚟讲觉得每一道菜都非常精致,摆盘好有心机,而且每道菜都用咗唔同嘅煮法,唔少菜式都几有惊喜!前菜先系百香果配龙虾钳沙律同米纸卷,食落去都几清新,而且而且果肉同龙虾钳嘅配搭几特别🤪 跟住就系蟹肉羹,食落去啖啖蟹肉同埋蟹粉,食落去味道好浓郁,特别在于后调有橙嘅清新,所以饮晒成碗都好舒服😛跟住出场嘅就系个人全餐最爱嘅一碟,佢系将大量嘅蟹肉、龙虾肉同埋豆腐放喺劲滑嘅蒸蛋上面,蒸蛋入边仲有淡淡蟹肉,食落去蟹嘅味道非常鲜味🥹 第四道菜就将虾滑酿咗喺原条辽参入面,海参食落去都几爽口,最正系旁边嘅蟹肉咖哩,自己真系用法包将所有蟹肉咖喱食晒,邪恶得来又满足😈第五道菜系以南瓜造型登场嘅咸水角,入边就系蟹粉、拆蟹肉同埋南瓜蓉做馅料,咸水角个外皮炸得啱啱好,微微脆口而且够烟靭,甜甜地估唔到同南瓜同埋蟹肉几夹🎃东坡肉鲍鱼梅菜皇就系呢间酒店嘅招牌菜,鲍鱼同东坡肉都炆到好入

东坡肉鲍鱼梅菜皇就系呢间酒店嘅招牌菜,鲍鱼同东坡肉都炆到好入味,后者仲够晒肥美😍

第七道菜包到好似一个烧卖咁,其实入边系蟹肉腊味糯米饭,食落去非常香口,糯米饭都做得几干身,加埋辣味啱晒秋天食~
最后嘅甜品就以怀旧雪糕杯造型登场,入边好似雪糕嘅其实系鲜淮山配蜂蜜做出嚟嘅甜品,食落去轻盈得来又够滑身,加埋士多啤梨估唔到又几夹🥳

总括嚟讲,成餐饭食得好舒服,而且每一道菜都几有特色,总会有啲记忆点,欣赏师傅几有创意~环境整体都几舒服好坐,当日人流都唔算太多,如果同屋企长辈过嚟,或者系钟意食中菜嘅朋友一齐过嚟享用呢个菜单都应该几开心🥰 推介大家一试~