2010-06-28
一家人去沙嗲轩食晚饭, 顺便看世界杯, 见有个六人特选世杯晚餐, 就点左lee个沙嗲轩的环境很不错, , 侍应生的服务态度良好六人特选世杯晚餐, 菜式包括佐酒小食拼盆、肉骨茶或狮城酸辣汤、招牌海南鸡、椰香咖喱牛腩、星 洲萝卜糕、地道炒贵刁、香辣通菜、印度千层油酥饼及摩摩喳喳。 1.佐酒小食拼盆: 有香茅鸡翼, 串烧, 春卷, 猪颈肉, 味道一般无咩特别, 周围都食到咁ge质素 2.肉骨茶或狮城酸辣汤, 要左3碗肉骨茶, 3碗狮城酸辣汤, 肉骨茶我一直都唔钟意, 酸辣汤似冬阴功多d, 有虾同冬菇, 饮落有d麻同辣, 但系饮多左觉得辣3.招牌海南鸡: 只鸡去了骨, 不过只鸡无鸡味同鲜味, 有d"鞋" 4.椰香咖喱牛腩: ok la, 又系周围都可以食到ge味道, 都算入味 5.星 洲萝卜糕: 甜ge, 又油, 唔得law 6.地道炒贵刁: 好油ar, 食左少少顶唔顺, 差x1000 7.香辣通菜:正!! d 通菜好入味, 微辣好野味, anyway 好味 8.印度千层油酥饼: 正正正!! 酥饼qq的, 外面有d焦焦地, 里面软, 沾些咖喱汁刚刚好9.摩摩喳喳: 甜品, 椰汁+西米+芋头+
沙嗲轩的环境很不错, , 侍应生的服务态度良好
5.星 洲萝卜糕: 甜ge, 又油, 唔得law
9.摩摩喳喳: 甜品, 椰汁+西米+芋头+蕃薯+ qq 的东西
总括来说, 唔o岩我胃口, 不过可以坐好耐就真, 食完睇埋场波先走