2018-09-02 188 浏览
自从海港城扩展左之后开左唔少餐厅。最特别有呢间中菜馆,除左佢既野食好食之外,仲有个超级无敌大海景。入面既装修仲好grand,仲好好feel,边望住个维港边食真系好赏心悦目。首先我地嗌左个榄菜瑶柱菜粒炒饭,炒饭一直都好考师傅功夫,因为火喉要把握好好,否则啲饭就会好干或太湿,呢个炒饭就岩岩好,而且仲有阵阵香味,每粒米软硬适中,而且榄菜都好好咬口好fresh。跟著就叫左鲜柚子脆皮手撕鸡,柚子既酸酸甜甜同手撕鸡不谋而合,而且鸡皮仲烤到卜卜脆,鸡肉够晒嫩,而且去晒骨,食落好方便,仲系厨师推荐,果然唔错唔错最后嗌左碟姜糖芥兰食落都好好咬口,而且仲keep住菜鲜味,好清新。最紧要有维港海景,特别开胃。

最后嗌左碟姜糖芥兰