2023-02-22 216 浏览
由于之前临时book 12 点中午lunch book 唔到,所以一心要再去食。其实1 点系会有位。期待已久,终于可以去到呢间餐厅仲比左个窗口位我。叫左1)虾饺 2)烧卖3)叠叠六层乳猪4)柚皮雪糕5)玻璃乳鸭6)安格斯炒牛河。1)虾饺及2)烧卖,普通到可以skip 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️我系有睇食评知道唔好,但饮茶点可以无虾饺烧卖😔唯一最好食系3)叠叠六层乳猪🐷,开头以为系六层都乳猪;结果系三文治,有菜有蕃茄,有芝士,有新鲜感;最重要系个乳猪皮又热又脆👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼4)雪糕柚皮,冇味,唔好食;但扮好大旧鲍鱼加有一条生菜。口感似芋泥再软D。虽然个酱汁颜色似蚝油,但唔系蚝油,因为唔咸wow ;大家有兴趣可以为呢碟平反。我本人就有点失望。但影出嚟个样,ok 既。5)玻璃乳鸭,冻的一点也不脆;下次如果感觉食物不好,叫餐厅换掉好了。😟😔都未试过食物系咁😞😞😞6)安格斯牛河,我以为系厚肉啖啖肉,结果系安格斯肥牛炒河。一心黎食好野,结果好灰。除左叠叠六层乳猪外,其他食物冇令我有惊喜。餐厅经理服务态度几好,但希望食物都系满满诚意;毕竟黎左呢间餐厅食,我就去唔到另一间餐厅食。最后用OpenRi

最后用OpenRice book 枱送了个甜品👍🏼👍🏼砵仔糕。
午餐
  • 叠叠六层乳猪