2018-10-31 200 浏览
六公馆今日老细带咗我去六公馆道同客人倾生意 对住维港美景 边食饭边倾计真系人生一大乐事餐厅灯光唔算明亮 以中餐嚟讲装修非常 用上云石木条等去配搭 高贵得嚟有格调法国边豆配鸡苁菌 以凉拌方法去整嘅法国边豆 爽脆得嚟够晒清新 而且用嘅调味料非常清淡 完全可以食到蔬菜嘅鲜甜味水牛奶 配 波士顿龙虾件 本身唔知咩呢 原来系水牛奶加蛋白加上龙虾肉去炒 口感非常嫩滑鲜味 味道清淡但系食材味道 非常突出蜜汁黑豚叉烧 本身谂唔明点解区区一个叉烧可以卖得咁贵 但食落完全觉得值得 外皮有蜜汁挂上 而且入味 肉质软淋 人间极品 送饭一流香煎中式澳洲和牛柳 用上矜贵嘅澳洲和牛柳去做成嘅中式牛柳 汁酱方面同茶楼食嘅分别唔大 但牛味更加浓郁 而且一啲都唔韧桂花桃胶糖水 糖水味道唔太甜 桂花味清香 饮落口好清润 桃胶有咬口 感觉滋阴养颜
六公馆