2015-01-13 907 浏览
一早对此甜品店有所听闻,以前一直想试,不过次次经开都劲多人,也从朋友既口中得知其虚实,有朋友就话呢度既甜品ok不错,又有朋友话名过于实,食大牌子only,但本人就是如此的硬颈,点都想去试下,未试过就不心息,起码自己食左,自己就自己一套既睇法。食完饭之后,还行左一阵街,最后打算顺道吃个甜品再为结束。行左去鹅颈桥,醒起个度有间五代同糖,之后就拉左个朋友入去,佢都唔系好愿意入去,因为佢就系话唔系咁好食个一位朋友,但佢最后都系比我拉左入去。我叫了棉花冰,我就叫左个牛奶雪花冰啦,好似系叫天使冰,味到估唔到都几好,可能加埋夏天食,简直透心凉,佢个雪花冰,有oreo碎、黑珍珠、爆珠同新鲜水果,感觉都清新,几好味。另外,我地又叫了芒果糯米池,软软既糯米池配上超甜的芒果,几match,几好味。整体黎讲,我觉得都ok,所以话自己点都要去试下先好作comment。