2023-04-05 43 浏览
近排食过美心几款面包,其实质素都几好,如果拣要隔夜嘅面包,我都唔会拣啲有馅嘅所以袋装面包不失为一个好选择美心嘅吐司系列一向都唔错,包质软,有淡淡青香牛奶吐司:一向都有,有淡淡牛奶香椰香紫米吐司:真系同紫米露差唔多未,佢比较重椰汁味,口感同牛奶吐司一样米粉香园吐司: 呢个系新出的,唔系甜,系咸的,暂时吐司只有佢一款系咸,其他都系偏微甜。佢真系有淡淡的米香,空口食都好味,唔需要涂果酱或者花生酱法式布甸面包:布甸面包近排都几流行,唔少饼店都有出,我觉得美心做得唔错,个馅都几多,布甸质感有点流心,唔会好硬,几好味,唔想去好出名果间嘉多娜排队,食美心都唔会好差,不过通常中午12点先出软心芝士挞:有惊喜,中间几软滑,几香,食得下香芋西米布甸:呢款就正常味,芋头粒都唔多食唔到咩味朱古力火山彩虹蛋糕:呢个蛋糕性价比几高,真系有唔少蛋糕,唔有慕丝占咗蛋糕嘅位置,真系有蛋糕食,上面火山有好多朱古力酱,可以买手指饼点嚟食,$23x嘅蛋糕黎讲算几大个,呢个系我近排觉得几抵食嘅蛋糕

美心嘅吐司系列一向都唔错,包质软,有淡淡青香

牛奶吐司:一向都有,有淡淡牛奶香

软心芝士挞:有惊喜,中间几软滑,几香,食得下

香芋西米布甸:呢款就正常味,芋头粒都唔多食唔到咩味

西米布甸
  • 法式布甸面包