2018-04-11
去旺角, 突然想食煲仔饭, 但系又唔想行到油麻地那边排长队, 见到呢间, 就一于去试下. 系openrice 正负 都有, 谂住小心为上咁去食. 行到门口望下餐牌时候, D STAFF系门口好热情叫你帮衬, 于是好快入jor 去. 一开始当然有推销你食海鲜啦~ 咁人地d 煲仔饭sellingpoint系海鲜, 我觉得人地sell 海鲜系正常bo!咁嗌jor 一个黑松露牛肉煲仔饭 同带子! 点完时候, 我又冇咩睇倒那个staff 黑面. 好正常咁, 佢都好快畀jor 两碗老火汤畀我地. 带子4粒 大大粒, 饭上面第一层系粉丝, 再带子,再加上豆豉,通过葱花, 一上台加豉油.等多几分钟. 带子口感都好好, .除jor 大粒外, 都好鲜甜. 而且加上豉油既粉丝, 系最惹味. 其实也觉得不差! 第二个就系黑松露蛋牛肉, 本来我谂住只系要牛肉, 但系佢冇得拣, 其实觉得黑松露加牛肉 放系煲仔饭里面唔系好夹! 但系又唔可以讲佢好差!觉得那个黑松露真的系可有可无. 牛肉都算滑, 不过相对于那个海鲜, 逊色小小,. 总括黎讲, 味道真的不算太差, 海鲜都算新鲜. 虽然价格系贵小小. 但系质量不
牛肉都算滑, 不过相对于那个海鲜, 逊色小小,.
总括黎讲, 味道真的不算太差, 海鲜都算新鲜. 虽然价格系贵小小. 但系质量不差 位置都方便, 算系咁.
如果食传统煲仔饭, 可能就满足唔倒你, 如果海鲜煲仔饭 , 不妨黎试下!