其实太子唔系得𠮶一两间点心店好食嘅食过笼太x、一点x、名点x 同埋名悦之后,佢已经变成我食点心嘅首选😁 呢间点心店其实我已经食过几次,由开张无耐到𠵱加水准都keep住稳定,所以暂时都未试过失望。我同男朋友最钟意食佢呢度嘅肠粉,烟韧、剔透、足料同滑!每次嚟亲都必定会食其余我哋仲嗌咗牛栢叶、凤爪、马拉糕、春卷同埋新加入嘅金钱肚。牛栢叶同金钱肚系我好钟意食嘅点心,去亲边间点心店或者酒楼都一定会食😁 呢间嘅牛栢叶我觉得唔错,酱汁较得好味之余又唔会油淋淋,更加唔系𠮶啲韧到𡁻唔烂嘅牛栢叶。至于凤爪、春卷同马拉糕都一样唔差凤爪同金钱肚个酱汁又系较得好,唯一美中不足嘅系金钱肚无纹路而且唔够厚肉。马拉糕甜度适中又香软(本人唔钟意食好甜嘅马拉糕),春卷新鲜炸起卜卜但一啲都唔油,而且每件都包住只虾,绝不欺场呢度嘅点心食完都无劲想饮水嘅feel同埋系即叫即整,如果多人嘅时候就会等得耐啲。而茶方面就有普洱同水仙拣,唔似其他点心店无得拣茶饮🤣
其实太子唔系得𠮶一两间点心店好食嘅

韭黄鲜虾肠

金钱肚,牛栢叶,凤爪
至于凤爪、春卷同马拉糕都一样唔差

虾,绝不欺场

马拉糕