餐厅: 小曼谷泰國美食 (教育路)
资讯:

最终于完结咗学业上嘅一啲小嘅波折,亦都好庆幸系工作上亦都有一啲新嘅突破,今日自己就过嚟呢度食饭,其实都系因为咁照行开经过,绝对冇任何好大嘅期望, 结果我都觉得几有惊喜,就系我觉得价钱,性价比绝对系值得入手。一个人食饭呢 ,有个特别嘅地方就系,我真系好口渴,所以我最后都系忍唔住饮咗两杯嘢饮,我知道我自己咁样做系好低能,因为好肥。不过坦白讲吖,如果去香港地出去食饭,一个人去大家乐食都要六七十蚊啦,我点解唔畀自己食得好啲呢。我呢好钟意食青口,无论系白酒煮青口或者系青口嘅菜式,我都好钟意,所以今次叫一个避风塘焗青口,系有一定嘅期望你。干蒜蓉 味道都系啱啱好 佢唔会太干,所以佢唔会食到有苦味 避风塘嘅蒜蓉呢的确系可以吊出青口鲜味,焗完之后唔会好干,系湿润嘅,所以呢一个焗青口的确系有惊喜。我去好多泰国嘅餐厅,我都好钟意食呢个椰青炒饭,因为椰青水炒饭呢系会有一种清澈嘅味道,呢一个椰青炒饭一如以往我都觉得唔算太过失望中,因为佢嘅炒饭湿度都可以接受嘅,不过如果你要我畀多少少意见,我觉得可以干身返少少啦,虽然佢而家呢个程度,我觉得都系可以接受,同埋有好多唔同嘅海鲜,有大量嘅鱿鱼啦,价钱都系喜出望外。咁最后

咁最后讲下我自己最钟意食嘅咖哩农夫包同埋软壳蟹啦,我觉得抵食,软壳蟹炸完之后都仲系湿润嘅,香口得来唔会太热气,而且软壳蟹都系好新鲜嘅,好多铺头都有呢个咖哩农夫包食 ,但系呢度大小合适,我觉得最令我印象深刻就系佢真系可以将成个包焗到好脆,绝对唔会因为有咖哩汁就浸到个面包好湿,系真系成个面包切落去,系脆卜卜㗎,好厉害了我的国的朋友。

元朗呢个地方其实都充满住我哋好多回忆,我都会谂返起以前,同你过嚟食嘢,以前真系好任性,自己想去边就去边,想食咩就食咩。

有时都会谂番,那个时候,也许是平行时空。

为何你会这样竉我。

也觉得这份纯真简单的关系,得来不易。

有人话过我,性格清透,眼神澈明,实在不敢对我起一丝歹念。

嗯,有时候会幻想,当时如果,双方都坚持一点,但, 许我们的结局也不会一样。

望著更好的地方。

那动人时光,不用常回看。

2019-05-17