2019-08-18
今次贪方便在一次系屋企隔离嘅越南餐厅食晚餐结果都系遇到同一个女侍应而且对佢嘅印象就再更差。话说屋企人谂住问个女侍应关于支辣酱太稀嘅问题个女侍应多次拒绝过嚟而且好嬲咁样讲:等一等啦我见到而家唔得闲ok?。其实𠮶阵时完全唔多人都只系讲紧可能五张枱咁多虽然系得佢一个女侍应但完全唔会觉得系好忙好辛苦尤其是以我做过餐厅,咁结果个女侍应就攞多一支辣椒酱咁当然成件事错晒啦因为本身系谂住问点解辣椒酱咁稀但佢就以为我哋觉得辣椒长唔够, 真心顾客嘅感受都应该要理一理就并唔系一意孤行自己觉得系点样就点样。一唔使送菜嘅时候就不断玩手机同埋播音乐都唔紧要但系完全冇理客人又系唔知乜嘢一回事最重要系长期都黑面呢一下已经令到人哋嘅观感好差咁今次就试咗虾膏海鲜炒饭其实啲饭一嚟到我同屋企人都有个问题,就系完全问唔到或者食唔出有虾膏嘅?其实好怀疑只系普通嘅海鲜炒饭,连一粒带子或者一个青口甚至一块鱼都冇就只系得蟹柳同埋鱿鱼咁抵唔抵食呢一样野就真系见仁见智啦但真心如果见到呢一个女侍应大家一定要沉住气俾佢招呼