2017-12-19 59 浏览
今日喺黄金办完货,心情无比咁空虚,唔想再毒L式地去麦记谭仔解决,经过见到呢间餐厅入面咁多情侣,就决定一个人入去自虐一番,间餐厅喺正众所9知既维记猪润面隔离,要嚟番兜都相当易认。这些机会..嗌咗个芝士焗青花龙虾并M7澳洲150g和牛套餐,无几耐就送上咗餐汤同埋餐包,呢度既餐包竟然系牛角包,个牛角包上枱嘅时候都仲系热既,外层仲保持住少少既酥脆,咬落充斥住牛油既香味;餐汤系甘笋薯仔汤,温提热到有啲辣口,可以摊冻啲先饮,个汤散发著淡淡嘅甘笋同埋薯仔味,如果能够再浓一啲相信会更加好;经过餐汤同埋餐包既温热,经已令到毒L的心极度温暖。套餐加32蚊可以拣两个小食,我拣咗吉列忌廉薯饼同台式黑椒肠;吉列忌廉薯饼炸到脆卜卜,脆浆唔会话蘸得太厚,忌廉同埋薯仔既味道相当平衡,内层口感软糯,好味;台式黑椒肠就相当正宗,同喺台湾夜市食到嘅一样,薄薄嘅肠衣被烘烤后爆卜既口感,衬埋里面黑椒嘅香味同埋肥猪肉嘅丰腴,一绝。芝士焗青花龙虾并M7澳洲150g和牛,只龙虾有成只手板咁大,龙虾肉口感弹牙,芝士嘅焦香同龙虾融为一体,非常可口;M7澳洲和牛充满牛味,油脂丰富,令人相当满足,点一点随附既烧汁,𠮶只焦香又系另一个食法;牛

这些机会..

芝士焗青花龙虾并M7澳洲150g和牛,只龙虾有成只手板咁大,龙虾肉口感弹牙,芝士嘅焦香同龙虾融为一体,非常可口;M7澳洲和牛充满牛味,油脂丰富,令人相当满足,点一点随附既烧汁,𠮶只焦香又系另一个食法;牛扒底下嘅系蕃薯条,并无因为放咗喺底下而淋pat pat;配菜方面仲有沙律菜同埋火龙果,食牛扒有火龙果做配菜,感觉相当特别。