2024-06-08
🥚法式可丽饼马拉松🤤🙌🏻闹市楼上法式国民美食大满足✨❣️今次仲嗌埋开心果雪糕🫶🏻🤓.1️⃣38.La Vannetaise - 埃曼塔起司、烟肉、葱粒、忌廉(💰$118)🤍呢个排第一好钟意🥺饼皮好薄软糯唔使惊太多carbs😹😹😹入面嘅说好多芝士同葱粒🫶🏻成个口感几丰富够多馅🤍🥰唔会有其中一啖觉得单调‼️咸咸地甜甜地咁好钟意🥺2️⃣62.La Quebec Saint Malo - 云呢拿忌廉、蓝莓、草莓、杏仁片、红莓酱 (💰$88)🤍呢个材料好丰富🤤🙌🏻最欣赏系佢嘅忌廉好轻身完全唔腻🤭配上莓酸甜酸甜🫶🏻同埋唔知点解个云呢嗱雪糕真系几好食🥹奶味系几香🥹3️⃣72. La Poulie - 开心果雪糕、蜜糖 (💰$78)🤍开心果控表示好钟意🤤呢款材料其实比较简单🤏🏻但食落口感唔会觉得太单调🙌🏻如果食得咁上下饱嘅话建议嗌呢个做饭后甜品🤓🫶🏻4️⃣10. Salmon Salad - (💰$152)🤍呢个系为咗补充营养😛冇谂过最底𠮶度都有法可丽饼🤏🏻多菜多蛋白质低碳组合😹😹呢个真系减肥好啱食5️⃣5. Brittany Rolls - chicken & brittany beef (8pcs) (💰$88)🤍呢款个
闹市楼上法式国民美食大满足✨❣️
今次仲嗌埋开心果雪糕🫶🏻🤓
4️⃣10. Salmon Salad - (💰$152)
🤍呢款个style比较似中东口味🤓大家可以斟酌下嗌唔嗌~为咗补充下蛋白质所以先拣埋呢个🤓
📍 La Crêperie (巨芝楼) (湾仔)
湾仔皇后大道东100-102号巨芝楼1楼
🤍[8/10]
#蛋美在湾仔 #香港美食 #港岛美食 #湾仔 #湾仔美食 #法式 #西式 #法式美食 #咖啡店 #意粉 #带子 #开心果 #hongkongfood #可丽饼 #意大利雪糕 #雪糕 #美食分享 #必食之选 #三文鱼 #甜品 #烟三文鱼 #沙律 #芝士 #火腿 #起司 #蛋美吃法国菜 #生日聚餐 #节日庆祝 #朋友聚会 #情侣庆祝 #蛋美在铜锣湾