2022-03-24 1396 浏览
耐唔耐就会想食蚝饼,随便睇吓外卖平台外卖自取有边间潮州菜喺附近。呢间德利之前系未食过嘅,好自然又上嚟OpenRice睇吓啲食评啦,评语好似麻麻哋咁,不过我费事再揾啦,咁又照试吓啦。点左一个蚝饼再加胡椒猪肚汤,大约15分钟就有得攞。我早咗少少去,期间见到都唔少人攞外卖。职员见到我好有礼貌咁问我叫咗啲乜嘢,要稍等一阵间,之后啲嘢食有得攞,佢哋都好有礼貌㖞。返到屋企先至发现原来每个小菜系跟一个白饭嘅,所以我呢个order有两大碗白饭,我食唔晒,下次要记得叫佢走白饭 😅。两个𩠌都几好食,一般潮州菜应有嘅水准,份量亦都好足,蚝饼啖啖都有蚝肉,至于胡椒猪肚汤亦好足料,唔止有猪肚仲有粉肠,味道都ok, 系略略咸咗少少🤏外卖平台自取有八折,折咗之后$122,其实好抵食,因为其他潮州菜馆净系个蚝饼都要$80-$90,佢仲要送个饭㖞…都应该可以话大件夹抵食。
外卖自取
  • 香煎蚝仔烙