2024-04-11
人生从来未成功钓到过任何野既我(以前钓墨鱼都无成功过)终于上个月成功钓到!🎣⚠️⚠️⚠️一定要写返一篇嘢纪念纪念🥰朋友话俾我听石门有一个隐蔽嘅钓虾场,就算系新手去到都唔会零收获(钓唔到都会送五只俾你)😂所以胆粗粗又去玩吓😎其实预咗自己最后都应该钓唔到😂 选好位子,职员会提供虾饵和虾竿,如果是钓虾高手,也可以自备工具。在场职员都会教大家钓虾技巧,非常简单,勾好虾饵,就可以挥出虾竿,开始等虾上钓!要注意的是,当虾竿浮标晨下水,就要马上拉上来!当成功钓到第一只虾上来,真的满足感爆棚🦐🦐🦐🦐最后我收获都有五六只😤每只虾都很生猛新鲜,职员每小时都会加虾,保持虾池的活跃度👍除了可以凉住冷气钓虾,钓完之后便由职员即场即烧,每只虾新鲜又结实💪🏻想起都流口水🤤大头虾全部开边烧,仲有手套湿巾方便食用🫶🏻口味方面必推⚠️营地酱油味⚠️🤩微甜而惹味的酱油配肉质结实又富弹性既虾肉,虾头还有满满橙黄色的虾膏,鲜味至极✨✨ 除咗虾之外,小食仲有鸡翼同花枝丸,但系无敌嘅酱油令到任何嘢都好好味😂其他口味仲有椒盐同川味都唔错☺️只系酱油真系无等输😂