2019-08-10 217 浏览
Don't judge a book by its cover📚唔上镜但好好味嘅印度菜印度人开的传统印度餐厅,隐藏喺中环巷子里好隐蔽,装修唔算雅致但充满印度风情。今日适逢有一对新人影婚纱相,好热闹🎊唔知喺咪当初喺呢度相识呢?讲翻嘢食先,中午有HKD88 Lunch Buffet,亦可以选择散点。食物款式唔少,唔好睇佢卖相麻麻,味道都好正宗(👉🏻来自对印度菜有啲研究的朋友评价),我地都好中意💕整体性价比颇高✅————————————————————◆印度式炖咖喱羊肉 ◇HKD128😍咖喱偏稀身,但系味道就好浓郁👅咖喱只是微辣,更多反而是酸、甜同香料的味道。羊肉冇骚味,炖得软腍而入味,又完全唔黐牙,我觉得比平时食开嘅咖喱牛腩要好食不知几倍⬆️⬆️◆乳酪烤饼 ◇HKD48😍成个Pizza咁大超抵食,搭配咖喱简直绝配‼️Naam烤得微脆却又能保持面皮的湿润同弹性,乳酪份量啱啱好,食得到乳酪香味之余并唔会令人觉得过分饱滞🧀◆Lassi Mango vs Salty Lassi ◇HKD48😍 Salty Lassi 又真系几咸,饮落比芒果重味,我就中意芒果🥭多啲,冇咁甜之余又比
唔上镜但好好味嘅印度菜

————————————————————
印度式炖羊肉

◆印度式炖咖喱羊肉 ◇HKD128😍

乳酪烤饼

◆乳酪烤饼 ◇HKD48😍

Lassi Mango
Salty Lassi

Salty Lassi 又真系几咸,饮落比芒果重味,我就中意芒果🥭多啲,冇咁甜之余又比较“杰身”,仲带有芒果嘅酸甜清新d

回头率:🌕🌕🌕🌗🌑
环境:🌕🌕🌕🌑🌑