餐厅: 丸作食茶 (禮頓道)
资讯:

2019-06-12 76 浏览
铜锣湾一条街可以有四五间手调饮品店,可见竞争真系非常激烈,试过唔同店之媭就会发觉各有特色,有台式、港式、日式,最紧要系岩自己口味,有啲店既卖点在珍珠,连珍珠都有上十种选择今次饮丸作食茶既手调饮品,就系珍珠上有好多选择,其实间间店既餐牌都差无几,但店员有心机介绍每类饮品既分别,呢度真系做得几好,至少我知道边类奶味较浓,边类系用奶精,边啲就茶味较出最后我就拣左black tea latte配黑芝麻珍珠,珍珠好多选择,有较清,有较浓,黑芝麻同black tea latte 好衬,落单时店员温馨提示呢只本身偏甜,所以甜度可要较淡的珍珠有质感,不会好似胶珠

珍珠有质感,不会好似胶珠