2018-12-16 943 浏览
有朋友介绍我一间有少少亲子成分的餐厅,唔使同人迫,野食又v good 的餐厅,会聘请弱势社群,仲要系TST,一听好吸引,今日同老公接埋囡囡放学,一齐去食。一上到去,空间感好大,餐桌摆放不密集,楼底高,中间仲有半开放式厨房。我哋order左两个lunch set,加两个小食,一个甜品,非常够饱,餐饮转cappuccino加10蚊,但杯咖啡好好饮,值得加钱。我们order左黑松露野菌意大利饭,德国黑椒猪手配意粉。套餐跟蒜蓉包,餐汤。蒜蓉包涂抹均匀,而且保留中间的柔软,好好味。是日餐汤系甘荀忌廉汤,虽然系跟餐,但一d都唔hea, 有晒拉花,忌廉味同甘荀味道好夹,好好饮,但囡囡挂住去个corner玩,冇试到。小食加了芝士烟肉焗蚝,黑松露蜜糖鸡翼, 每款两只,15蚊一款,卖相味道兼容,焗蚝仲有鲜味,冇缩到水。黑松露蜜糖鸡翼又甜又肉嫩黑松露野菌意大利饭拌入了多种菌类,有磨菇,牛肝菌,鸡肶菇, 洋葱粒等, 馅料丰富 。饭粒外软内韧,很Creamy,加上黑松露的独特香气,令人食指大动。德国黑椒猪手配意粉, 猪手外皮好脆,肉入味,一D 啲都唔鞋/干,而且已经去骨。意粉另加8蚊配,系有质素的蕃茄意粉,唔系

餐汤

饮品

蒜蓉法包

法式烟肉芝士焗蚝

黑松露蜜糖鸡翼

黑松露野菌意大利饭

德国黑椒猪手配意粉

德国黑椒猪手配意粉, 猪手外皮好脆,肉入味,一D 啲都唔鞋/干,而且已经去骨。意粉另加8蚊配,系有质素的蕃茄意粉,唔系就咁俾d冇味意粉。

加十蚊的热caapuina香浓咖啡味,唔落糖一样好饮,仲健康d.

士多啤梨泡芙

甜品加$12,有4粒士多啤梨泡芙,囡囡最有心机就系食呢个。

喺度食饭,环境好,食物优,有悠闲宁静的感觉,价钱合理,美好的一餐

午餐
餐汤