2019-07-24 8262 浏览
有个旧同事佢搬咗去新居,我就去呢间好多人都推荐话好好食嘅 glory Bakery 去买盒曲奇饼去探访佢地屋企。去到旧同事屋企,原来佢哋都仲真系装紧修,四处都风尘扑扑,难得佢哋仲招呼我真系觉得开心。我递盒饼畀嘅时候,我一下唔觉意冼左手,合饼就跌落地,搞到有啲曲奇散咗。呢盒曲奇饼话系 100 % 香港手工制作,不含泡打粉,不含梳打粉,不含起酥油,虽然我唔知道呢啲嘢乜嘢,不过我估系够纯正挂。我拣选嘅味道系 (港式茶餐厅曲奇) 味道 有咖啡朱古力、阿华田杏仁、好立克果仁、柠檬茶。 可以咁讲,虽然话系呢啲比较特别嘅味道,但食落去味道又唔系咁突出,真系食落去味道其实就同一般曲奇冇乜分别,我就认为唔系好够牛油香,同埋比较硬身。唔系话唔好食,但系冇传闻中咁样嘅味道

唔系话唔好食,但系冇传闻中咁样嘅味道

外卖自取