餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
资讯:

去到中上环揾食,咁啱见到呢间餐厅eatigo有做半价优惠,即刻上网睇埋食评,见餐厅其中一道特色菜 - 龙虾汤牛角包几吸引,所以决定一试。环境:餐厅地方唔大,地点位于普庆街,晚饭时段都比较僻静,餐厅入面环境都好有外国风味,都几啱情侣撑枱脚。餐厅总共可以容纳约30人,抬与枱之间都算阔落,坐得都几舒服。服务:特别一提既系餐厅入面有位东南亚籍侍应服务唔错,虽然佢系东南亚裔,但系操流利广东话 ,感到好惊喜。不过重点系佢招呼好好,服务态度一流,呢一点而家真系冇乜餐厅可以做到,绝对要支持。仲有一点就系呢度嘅上菜速度好快,值得一赞。食物:自家制龙虾汤牛角包:上网search呢间餐厅,已经知呢个系必食之一, 牛角包外脆内软,一切开,香浓嘅龙虾汤味冲入鼻腔,牛角包配埋龙虾汤果唔到咁夹,虽然个牛角包大大件,但系食落好似好快食完,原因系食到停唔到口。纽西兰羊肩配薯蓉:卖相十分精致,羊肩肉煎得十分香口,有香浓嘅炭香味,但肉质有点粗糙,但整体口感尚可,不过最有惊喜嘅竟然系配菜蘑菇,蘑菇配合特制酱汁煎到好香,食落有好香浓嘅炭火味,平时我都唔会点食配菜,但今次真系要食晒佢。牛肩排配鸭肝:卖相同羊肩肉一样十分精致,牛肩

环境:

服务:

食物:
自家制龙虾汤牛角包:
龙虾汤牛角包

纽西兰羊肩配薯蓉:
纽西兰羊肩

牛肩排配鸭肝:
卖相同羊肩肉一样十分精致,牛肩排三成熟左右,但食落唔会太生,同样好重炭火味,肉质好嫩滑,配合埋香煎鸭肝,牛肩排可以中和鸭肝嘅油腻,感觉一绝,配菜同样都系香煎蘑菇,冇得顶。
牛肩排配鸭肝

饮品:
因为餐厅做紧优惠,所以餐厅要求最小Order一杯饮品,价钱唔算平,但食物优惠去到半价咁抵,冇得输啦。

提拉米苏芝味特饮:
其实系斋啡上层铺左一层芝士奶盖,特别一提餐厅嘅芝士奶盖唔会太浓,所以饮落唔会好肥腻,配合咖啡嘅香味,感觉几match。
提拉米苏芝味特饮

白桃芝味特饮:
呢杯系白桃梳打上层铺芝士奶盖,白桃梳打略严有少少酸,芝士奶盖上面仲铺咗一层玫瑰花瓣,所以饮落除咗白桃嘅香味,仲有少少玫瑰嘅味道,感觉都几新鲜。
白桃芝味特饮

2020-04-25