2021-08-17
Second sip by studio caffeine 大坑Ig见到大坑嘅咖啡店,本身想食另一间但冇开。佢系主打白色,门口有外卖咖啡嘅窗仔。铺面好细,得一张四人枱,两张二/三人枱同打横嘅bar枱,如果同朋友黎,想倾计都系坐翻正常枱会好啲。要出去点单,要左pesto linguine with chicken ($98)set 等左都有一段时间先有,老实讲好失望。反一反旧鸡,原来鸡皮煎到黑哂,食落系苦嘅,仲食到鸡嘅雪味,真系好一般。加上唔知点解我𠮶碟特别卖相唔靓,友人都系叫一样嘅野,佢𠮶碟面有少少芝士碎但我冇,pesto都好靠芝士碎带起啲味,冇就差得好远。意粉煮得ok嘅,口感唔差,但全靠pesto嘅味,食落有少少过油,pesto食得出唔似系store brought 𠮶种,佢芫茜味较为突出。但好令人不解嘅系,三碟意粉都系淡而无味。另外就系冷气唔太劲,加上门口装修紧,好嘈,完全冇哂午后chill嘅感觉。