2009-04-23 5 浏览
一直都想试下呢间甜品,但成日去开海港城那边,唔就脚,今次搭火车前走过黎试试。到左都差唔多full,有张靠墙四人台只系坐左两个人,不过我地唔想同人逼埋一齐,就只系得番一张伶仃双人台0系中间,怪怪地,我地叫左甜蜜软饭+椰皇汤丸。过左几分钟,4人台0个两个人走,我地即刻移位,以为坐靠墙sofa位会舒服d,点知张sofa好「un」pat,好硬,一d都唔舒服,点解会拣d咁差0既位俾客人坐架?店员0系餐具箱分别拎左一只叉同一只匙羹俾我地,之但系佢唔系放落台,而系凌空扔下(离台大约半呎距离),我觉得佢好冇礼貌啰~然后,甜蜜软饭先黎,我地想share食,想要多一set餐具,个店员就好似好唔情愿咁再fing过黎,讲真,我觉得张台一d都唔会系干净,根本应该系甜品黎到时先递餐具俾我地先0岩我地都觉得个甜品外观几好,不过其实好简单,所谓卖点0既意大利饭只系得一啖饭咁多(即系相中白色那一部分),真系矜贵,食落口又唔冻又唔热咁好怪,加埋两球雪糕、中间有朱古力慕丝,最底有粟米片,组合系几多元化,但逐样食之下,都系同普通0既甜品屋差唔多,味道冇话特别唔同,食完一次已经够。而椰皇汤丸入面有d珍珠,不过煮到比较稔,同埋d

~

而椰皇汤丸入面有d珍珠,不过煮到比较稔,同埋d椰汁太甜,汤丸又太稔,唔够烟韧,唔系几得

整体黎讲,甜品唔特别,价钱就贵左d,服务要改善,同埋食野期间都有d昆虫飞过。
甜蜜软饭