2015-11-18 2555 浏览
见到网上评价咁高,特登预早两日定位,谂住可以食到正宗东北菜嘅口味,点知只系属于普普通通嘅货色,唔系大家讲得咁好啰。或者系我叫唔中佢哋拿手嘅小菜?头盘叫咗醉鸡,其实味道都OK嘅,但系略嫌鸡肉唔系太入味,同埋有少少生得滞,整体鸡肉尚算爽口,中上水准。跟住之后就叫咗一碟松鼠鱼,一上枱,都觉得怪怪地,因为颜色实在太过鲜艳,感觉好假。食落口,真系非常非常酸,白醋落得太多,有少少赤亲喉咙嘅感觉,同埋碟𩠌放入好多急冻杂豆,奇奇怪怪咁,同成件事完全唔搭。失望呀!跟住就到呢个所谓嘅排骨担担面。其实佢担担面系做得唔错嘅,口味尚算正宗,不过就清淡左少少,我希望佢浓味啲,都OK嘅。但系最激气就系𠮶啲排骨,炸得超级差,又淋又滴油,一睇就知油温未够就放落去炸,食咗一旧就再冇兴趣食第二旧入口。或者系咪我抱太大期望呢?一话呢度真系唔夹我嘅口味呢?我觉得呢度非常普通,或者我应该俾多次机会佢?我唔知,因为我觉得太多餐厅,比佢做得更好食、做得更出色了。
醉鸡

松鼠鱼