餐厅: Itamama (何文田廣場)
资讯:

冇左呢个牛油果鸡肉义大利饭,就系遗忘左你地餐厅的初心TwT,所以千期唔好将呢道美食移除。当我睇到呢个餐牌的时候,一野就见到呢个牛油果鸡肉义大利饭,,一听果名就知吸引,价钱合理,真系谂都唔谂就叫左黎食。一黎到就比佢的鲜艳的颜色吸引,再加上系饭上的小剃鸡肉碎同好多鸡皮,特别系佢果个充分的汤汁。好似你呢盘咁出色嘅义大利饭,无论向咩分店,都好似漆黑中嘅萤火虫一样,咁鲜明,咁出众!你饱满的鸡肉碎,充分的汤汁,神乎奇技嘅烹饪方法,同埋𠮶杯热朱古力。当食左第一口的时候,从来没有试过这么清新脱俗的感觉,牛油果的鲜香味,香菇的甜,混在一起的味道,竟然比「黑松露蘑菇义大利饭」有过之而不及,正如比我的初恋更加诗情画意,所谓举头望明月,低头思故乡,好诗!好诗啊!Itamama 多谢令到我认识呢道人间极品,真系一试难忘,回味无穷,比给了我一个新的人生。

油果鸡肉义大利饭
2023-02-15