2023-04-16 1034 浏览
今日难得同老婆一齐放假,我好醒目咁book定间好野同老婆食。依间野其实老婆想食好耐,但之前成日book唔到,今次我一早book定所以一定有位,提前book位仲会送个海鲜🦞拼盘(蚝/扇贝/虾)讲番系咩餐厅先,依间系尖沙咀(黑桦牛🐂),据闻餐厅有自家农场养牛🐂,所以质素同价钱都做到平靓正。$400唔驶只需$398就可以食到咁高质既和牛放题。汤底方面我地拣左(北海道豆乳玫瑰🌹芝士🧀锅),听讲依个系佢地招牌汤底,每日限量供应,个汤底雪到成个花型咁,睇得又食得。个汤底话咁快上左,店员就上左一个好似鸟笼咁嘅装饰,最顶𠮶层系和牛🐂砌成玫瑰花图案,中间就系五花腩底层就系虾🦐滑同墨鱼滑。牛方面佢地主打6款牛🐂(和牛特上霜降小排/美国牛板键/特选牛小排/和牛肩胛梅花/和牛玉子🍳后腰肉/和牛牛颈脊)款款都各有特色,仲有教每款牛渌几多秒系最佳食用味道,好贴心。饮品方面有佢地自家制冷泡茶☕️,又有沙冰又有雪糕🍦柜,真心系我食过咁多间最优质既火锅店。其实佢地仲有好多款野食,但我地见到咁靓既牛都放弃左食其他野食,主打佢地咁优质既和牛。总结:咁既价钱食到咁优质既和牛,系日本都唔得,真心推荐。#foodie#hkfood

总结:咁既价钱食到咁优质既和牛,系日本都唔得,真心推荐。

#foodie#hkfoodie#尖沙咀#和牛#黑桦牛#eatfoodie#火锅#任食#自助

2023-04-13
午餐