2023-05-12
搭车经过好多次,见佢一枝独秀,心瘾难奈,今日下午就入去饮返两杯。门口一排风琴折窗闩咗,以为佢未开,入到去原来开左,坐低嗌杯Guinness饮(心属Stella,但因疫情减少左生啤供应款式,当晚未有提供实属可惜)。另外见佢都有唔少红白酒提供,今晚得我一个就唔开,但价钱相宜。同老板倾左几句,佢系一个健谈嘅人(一坐低佢就同我讲我系第二个问Stella嘅客),问佢点解唔开窗,佢都老实道因为天气转热,加上早两日落过雨,所以蚊患严重,所以闩窗阻挡(的确,我系惹蚊体质,但坐咁耐都冇俾蚊咬,可见非常见效)。店内装潢系英式风格,系我个人喜爱嘅酒吧风格(吧台细节位都处理得好好,我个人已认为已经唔系伪英式)。播放嘅音乐亦系90-00年代嘅英美pop,首首都系啷啷上口嘅流行英文歌,好有回忆。厕所衞生十分理想,呢一点尤其重要(特别系女生)。好钟意佢每一张台都有一盏土耳奇蜡烛灯,唔系电子灯,气氛加分。店内后方有两部镖机,凤凰同i-dart,我呢啲废柴就无谓献丑,但见老板都有掟几手,大家可以得闲落去揾佢操下柴(加油喇老板)。土瓜湾嚟讲,已经好少见到有咁嘅酒吧,仲要地舖,仲要系清吧,唔讲唔知,原来佢已经开咗9年,我系
土瓜湾嚟讲,已经好少见到有咁嘅酒吧,仲要地舖,仲要系清吧,唔讲唔知,原来佢已经开咗9年,我系搬左入嚟呢区先留意到呢间吧。大家不防落去住下,环境舒适,支持一下小店;佢开4点,3点几就可以入去坐下(如果唔介意佢地仲做紧清洁嘅话)好适合三五知已、收工同成班同事倾计、情侣小酌……