2020-08-22
依家好多酒楼都冇开,就算系2个人,想要饮餐茶都唔容易,对于每个星期都要饮茶嘅草根一家嚟讲,呢个心瘾真系唔易介,既然系咁不如买返屋企食啦🙌🏻.📍小小熊仔($49)卖相好可爱🐻,撕开中间系流心嘅朱古力包,朱古力味超级浓郁,有惊喜!.📍黑金流沙($49)包身松软,但缺乏咸蛋香🐣,只有奶黄嘅甜味有点单调。.📍松露烧卖($49)烧卖肥肉唔多,感觉健康啲,加上松露香都几好食。.📍咖喱牛腩($99)未打开个盒已经好香👃🏻,外卖返去途中流晒口水🤤。牛腩份量都唔少,够入味🐂,加上煮到腍晒嘅薯仔🥔,超好送饭🍚。.📍肥牛叉烧($149)牛味好浓郁,佢真系做到好似叉烧咁半肥瘦,有一定脂肪,加上表面搽咗蜜糖🍯,食落好腍好香心。不过份量唔多,以呢个价钱嚟讲系有啲贵。.呢间新式点心店特色点心相对较多,不过价钱比平日酒楼贵。而家冇得去传统酒楼饮茶,外卖番啲点心返去同屋企人分享吓都唔错😌🤟🏻。
📍小小熊仔($49)
📍黑金流沙($49)
包身松软,但缺乏咸蛋香🐣,只有奶黄嘅甜味有点单调。
📍松露烧卖($49)
烧卖肥肉唔多,感觉健康啲,加上松露香都几好食。
📍咖喱牛腩($99)
📍肥牛叉烧($149)