2022-05-21 191 浏览
Urban cafe未易名前已经系我好钟意嘅一间猫cafe,前几年佢拣骆驼漆做佢新分店真系好惊喜,真系返工放lunch都可以上去睇猫猫。晚市黎讲我多数会叫个两人set,选择都多。饮品就可能要加钱跟餐。沙律系罐头菠萝同生菜,普通嘅沙律,不过酸酸地开胃。是日餐汤系蘑菇汤,几浓郁,有惊喜!滋味小食拼盘有薯条,鸡块同鱼宝。虽然估系冰鲜食物,但佢炸得几热几脆,只系鸡/鱼肉味唔突出。薯条加上味粉后反而系三样入面最有特色。据说今日系national pizza day,咁就叫一个Pizza啦。卖相真系几靓,饼底够薄,而且芝士都多且偏淡味,令到巴马火腿个咸味成为主角。不过整体而言都系唔太够浓味,可能最近口味重咗。Risotto个份量大到不似预期,里面加咗好多菜同椒,所以口感爽脆,不过缺点系两种食材个味都好抢,唔太食得出野菌同芝士…桃胶加乳酪唔太甜,可以试一次。饮品黎讲牛奶朱古力好香浓,叫佢就唔会伏。香橙梳打都唔差,不过饮到最后会冇味,系呢度冻饮嘅通病。虽然呢餐有啲贵,不过黎到当然系为猫猫,而且其实食物质素算系动物cafe入面中上水平。员工似乎好锡猫猫,所以一直都放心再帮衬。

是日餐汤

滋味2人小食拼盘

巴马火腿拉丝水牛芝士手工薄饼

即磨芝士黑松露菠菜野菌意大利饭

桃胶加乳酪唔太甜,可以试一次。
蜂蜜桃胶水果乳酪

饮品