2023-01-28 1687 浏览
原本谂住新一年应吓节就去饮茶,大年初五饮午茶。事前已经book咗位。入到黎门口冇接待员,直入见到有位金毛短发女楼面职员,咁就同佢讲订咗枱两位,点知佢求其比出门口枱我哋。我哋同佢讲想坐另外果几张枱,但佢话𠮶几张枱系四人用嘅,全部都book咗枱,所以冇得拣。态度好恶劣。因为太肚饿,唔想再去第二度。咁都算啦,「新正头」唔好嘈交,都照坐低。我哋坐低咗叫嘢食,之后见到𠮶几张我哋原本话想坐而佢又坚持唔俾我哋坐嘅枱,全部都系俾两位坐咗,何来有四位?咁究竟系佢睇到啲乜?好奇怪讲番啲嘢食先,入到黎先知原来佢系煌府旗下嘅。叫咗六样嘢,啲嘢食呢系好食嘅。萝卜糕,预左同出面一样,都系少萝卜粉多,但系佢煎得好金黄。灌汤饺个汤好饮,不太咸。花胶好黏口。小笼包好多汁不过个皮比较厚。其他嘢都系正常嘅。只系职员好冇礼貌扣晒分。
原本谂住新一年应吓节就去饮茶,大年初五饮午茶。

,何来有四位?咁究竟系佢睇到啲乜?好奇怪

萝卜糕,预左同出面一样,都系少萝卜粉多,但系佢煎得好金黄。

灌汤饺个汤好饮,不太咸。花胶好黏口。

小笼包好多汁不过个皮比较厚。

其他嘢都系正常嘅。
只系职员好冇礼貌扣晒分。