2024-08-14
2076 浏览
两个人黎食,叫左佢地嘅「二人A套餐」试下。加埋前菜,有7种菜色,当然有咁多款菜色所以每样都唔太多,但系分量黎讲好够两个人食饱。「二人A套餐」醉鸡、烤麸金汤蟹肉海皇羹(两碗)翡翠干烧大虾(两只)北京烤填鸭(半只)松露百合翡翠无锡灌汤小笼包(四只)➡️二位用 $568➡️另加一服务费醉鸡同烤麸一小碟醉鸡微冻(系好嘅),酒味比较淡,鸡味唔出,普普通通,切开左4块,但系其实两啖食晒😅烤麸唔错,不过不失,调味几好,唔会太咸小笼包一共四只,小笼包嘅皮非常薄,个皮容易穿,同埋冇乜口感,但系呢啲野个人口味,佢嘅风味系几好嘅,水准正常偏上。翡翠干烧大虾偏辣,但系个酱汁酸甜咁几惹味,大虾烧得几香,我觉得呢道菜系个套餐里面最好食嘅。松露百合翡翠里面的百合少得可怜,炒系炒得几香,但系冇松露味。芦笋非常老,厨房冇削左芦笋外层嘅皮,基本上每一旧都有渣,好似食蔗咁,咬一啖要吐一啖渣。非常难食 ;(金汤蟹肉海皇羹几好👍🏻真系有一嚿嚿嘅蟹肉,个人觉得如果佢比小小醋自己加应该会更加鲜。北京烤填鸭🤦🏻♀️烤填鸭除了10片饼皮之外,有附甜面酱、京葱条及青瓜条。系啊,呢度就已经系半只鸭啦,叫嘅时候惊食唔晒,黎到就知道点解佢系两人餐
「二人A套餐」
醉鸡、烤麸
金汤蟹肉海皇羹(两碗)
翡翠干烧大虾(两只)
北京烤填鸭(半只)
松露百合翡翠
无锡灌汤小笼包(四只)
➡️二位用 $568
➡️另加一服务费
醉鸡同烤麸一小碟
烤麸唔错,不过不失,调味几好,唔会太咸
北京烤填鸭🤦🏻♀️
烤填鸭除了10片饼皮之外,有附甜面酱、京葱条及青瓜条。
系啊,呢度就已经系半只鸭啦,叫嘅时候惊食唔晒,黎到就知道点解佢系两人餐。皮肉分离,个人比较终于皮连肉𠮶种。整体黎讲只鸭烤得唔香,鸭味亦都唔出,鸭皮嘅油香未逼到出黎,反而食多几件片皮鸭就觉得好腻。饼皮系蒸笼入面上台,但系一攞出黎,未包好野食,已经开始硬,食落小似胶。应该系饼皮嘅面粉比例调得唔好,令饼皮冇应有嘅松软。
以专做鸭嘅餐厅黎讲,呢个饼皮同鸭都唔合格💔